Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 65 návštěvníků)

Arabelčiny lehké kardinálové řezy - můj nejoblíbenější zákusek, lehoučký jak peříčko

0.0
Arabelčiny lehké kardinálové řezy - můj nejoblíbenější zákusek, lehoučký jak peříčko

Potřebné ingredience

na piškotové těsto: 1 vejce, 2 žloutky, 40g hladké mouky, 50g pískového cukru na sněhové těsto: 100g pískového cukru, 3 bílky náplň: marmeláda borůvková, malinová, nebo jahodová, 1 smetana ke šlehání, 1 ztužovač šlehačky, moučkový cukr

Postup přípravy

Nejdřív si připravíme sněhové těsto: ušleháme 3 bílky dotuha a pak přidáme cukr ....musí se dělat na metličkách špičky! Tuto směs naplníme do zdobícího sáčku.
Na plech vyložený pečícím papírem stříkáme bílkovou směsí 4- 5 pruhů po celé délce plechu v pravidelných rozestupech na prst širokých,mezi kterými necháme cca 2cm volné místo.
Na druhé straně plechu uděláme to samé.
Pak si uděláme piškotové těsto: z vajec a cukru si vyšleháme hustou pěnu, do které postupně vmícháme hladkou mouku.Touto směsí opět naplníme zdobící sáček a vyplníme mezery mezi bílkovými pruhy.
Takto připravené pásy posypeme moučkovým cukrem a dáme péct do trouby na 170° cca 12minut.
Upečené a mírně zchládlé pásy obrátíme na papír posypaný moučkovým cukrem a sundáme z nich pečící papír. Jakmile pláty vychladnou, potřeme je marmeládou.Spodní díl natřeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a nato přiklopíme vrchní plát marmeládou dolů.
Řezy necháme nejméně hodinu v lednici uležet , pak je posypeme moučkovým cukrem a krájíme na pásy cca 4cm široké.
Dobrou chuť!!!

na plechu nastříkané bílkové a piškotové těsto

upečené hotové řezy

tenhle recept mám už přes 2 roky z časopisu, není bohužel můj

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lenule11111 23. 4. 2017, 9:39
(C) (Y)
BerunkaŠ 25. 2. 2011, 14:24
Já tyhle řezy dělám už nějaký ten pátek taky, ale je fakt, že minimálně z dvojnásobné dávky...je to totiž taková ňamina, že jsou hned fuč ,-)...a výborné jsou i s nakrájeným ovocem uvnitř, např. plátky čerstvých jahod, kompotované broskve, mandarinky, mňammmm (H)
arabelka 25. 2. 2011, 15:03
@BerunkaŠ jj taky je dělám už dlouho. Mám recept z časopisu a ani mi nepřipadalo divné dělat ho z větší dávky :^) Ale právě jsem poslední kousek dojedla (zajic) (pst) (pst) (pst) jsou vynikající.Mně chutnají s borůvkoým džemem delux (Y) (Y) (Y). S ovocem zkusím až v létě, díky za tip (F)
nelinka.micinka 12. 2. 2011, 17:19
Petruško (F) (F) (F)Tak jsem Váš receptík vyzkoušela a jako zákusek je výborný (zajic) (Y)Ani příprava není těžká.Já jsem použila na tvarování igelitové sáčky,tak ani nebylo zbytečné nádobí ,-)Jo a do šlehačky sem nedala ztužovač,ale půlku tvarohu :-)PRO JEDLÍKY DOPORUČUJU UDĚLAT DVOJITOU DÁVKU!!! ,-) :-) (L)Květa a (Z)
katy08 5. 2. 2011, 21:13
Vypadá to lákavě tak asi vyzkouším,ale jak tu paní píše je toho málo.Nezáleží ale na velikosti plechu ale spíš na množství těsta.Vlastně je to jen polovina plechu. (zajic) (clamp)
arabelka 6. 2. 2011, 8:22
@katy08 tak není problém udělat dvojitou dávku, že? :^) já mám tenhle recept z časopisu , už nevím z jakého asi Knihovnička receptů a tam to bylo takhle.Jestli si ho někdo upravil podle sebe asi ano (Y).Nám to ale stačí (zajic) (zajic)
petulisek 5. 2. 2011, 11:43
Ježkovy voči, to mě láááákááááá (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
arabelka 5. 2. 2011, 17:13
@petulisek je to docela rychlovka, vyzkoušejte.Já to fakt miluju, je to žravé (Y)
snecka 5. 2. 2011, 11:01
:-Dje toho, ale málo, pokud jsou tak užasné, nám by to asi nestacilo, tak 3 plechy ,-), a tonikoho nezvu (tudledudle)
arabelka 5. 2. 2011, 17:12
@snecka no , jestli máte malý plech tak je toho málo, já mám velký a spokojenost (Y) (Y).
Liška71 4. 2. 2011, 20:19
Vypadá výborně (Y).Určitě vyzkouším. (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie